Vrijwel iedereen is veel met zijn of haar lichaam bezig om er goed uit te zien. We vinden dat we er goed uitzien wanneer we ons overtollig vet kwijtraken, er sportief uitzien en daar natuurlijk passende kleding bij hebben. Het ideale gewicht betekent niet zo mager mogelijk worden, maar een gewicht hebben waarmee we er gezond uitzien. Wij geven je verschillende tips om dit ideale gewicht te bereiken. 

Beweging & voeding

De meest gezonde methode is door de juiste combinatie te hebben van beweging en voeding. Hoeveel vet en spieren we op ons lichaam hebben is hier namelijk van afhankelijk. Kies ook de juiste sport om te beoefenen. Enerzijds een intensieve sport en anderzijds een sport die je leuk vindt, zodat je deze op de lange termijn kunt blijven doen.

Dan is er de voeding. Tegenwoordig zijn we door de globalisering in staat om alle soorten voedingsproducten van de wereld te krijgen. Denk aan tropische vruchten en allerlei geproduceerde voeding. Met de oneindige kennis over voeding die via internet gratis toegankelijk is komen we er ook nog eens alles over te weten. Ga je toch voor lekkere snacks tussendoor? Kies dan snack die minder ongezond voor je zijn, zoals bijvoorbeeld de heerlijke bonbons lovechock.

Een gezond voedingspatroon wordt vaak onderschat. Niet alleen wordt ons lichaam er fitter van, maar het heeft ook positieve effecten op onze geest. Vervolgens heeft een positieve geest weer een positief effect op ons lichaam. De laatste jaren is er steeds meer focus gekomen op superfoods. Superfoods zijn namelijk bijzonder voedzaam. Het nadeel van het tijdperk waarin we leven is dat veel voeding binnenkrijgen, maar slechts weinig echte voedingsstoffen. Superfoods zijn hier het tegenovergesteld van. Dit zijn alle producten die juist relatief veel voedingsstoffen bevatten.

Extra hulpmiddelen om het gewenste gewicht te behalen

  • Bereken je BMI. Het berekenen van jouw BMI doe je op https://www.bmiberekenen.nu/ waar je de waarden direct afleest in de tabel. Niet alleen helpt dit je om te zien of je te zwaar bent voor je lengte, maar ook of je juist te licht bent in verhouding met je lengte en hoeveel te veel of te weinig. 
  • In combinatie met de BMI berekening wordt altijd aangeraden om ook een vetpercentage meting te doen. Dit omdat de BMI berekening niet altijd correct is. Krachtsporters bijvoorbeeld zijn erg zwaar in verhouding met hun lengte, maar kunnen wel een gezond lichaam hebben.
  • Ga bij een diëtiste langs en laat een gepersonaliseerd voedingsschema maken voor jou.